Loading..

Ring og hør nærmere +45 33 13 58 00

Kontakt HR Forum

  • København
  • 28. september 2017
  • Århus
  • 26. september 2017

Pris: 4.500,00 kr

Normalpris: 8.000,00 kr

Er I tre deltagere tilbydes en samlet pakkepris á kr. 12.000 ekskl. moms.
Prisen inkluderer fuld forplejning, undervisningsmateriale samt kursusbevis.
- Der tages forbehold for ændringer i programmet.
Alle priser er ekskl. moms.

Temadag om sygefravær

Skab en fælles indsats mod sygefravær
Sygefravær betyder, at der hver dag er mange danskere, der ikke møder på arbejde. Ofte er sygdom noget, der er overstået i løbet af et par dage, men i nogle tilfælde tager det længere tid, inden medarbejderen igen er tilbage på arbejde. Det længerevarende sygefravær er ikke kun problematisk for den enkelte, men også for virksomheden og samfundet som helhed. Netop derfor er det vigtigt at inddrage alle aktører, da det fører til den bedste løsning til at nedbringe sygefraværet.


Trivsel samt et motiverende og sikkert arbejdsmiljø er den bedste forudsætning for et lavt sygefravær. Det er dog samtidig vigtigt, at virksomheden aktivt sætter fokus på det eksisterende sygefravær, da der på den måde skabes en sammenhængende og vedvarende indsats.


En sygefraværspolitik samt sikring af en respektfuld og opfølgende dialog er blot nogle af de vigtige temaer vedrørende sygefravær. HR Foruminviterer nu til konferencen Temadag om sygefravær, hvor du kan få inspiration til, hvordan sygefravær forebygges og håndteres på bedste vis.


Formålet med konferencen
Konferencen har til formål at give input til, hvordan henholdsvis virksomheden og dens medarbejdere bidrager til et arbejdsmiljø med et lavt sygefravær. Konferencen vil gennem en afvekslende undervisningsform inspirere dig med viden om sygefraværets konsekvenser, samt hvordan det bedst forebygges og håndteres.


Som deltager får du før konferencen tilsendt relevant undervisningsmateriale, som kan give dig supplerende viden, værktøjer og inspiration til et lavere sygefravær.


Konferencen henvender sig til både ledere og medarbejdere, som er interesserede i inspiration til, hvordan sygefraværet på arbejdspladsen nedbringes.


Der er allerede mange tilmeldte fra virksomheder, organisationer og brancher landet over, og vi håber, at du også har lyst til at deltage.


Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Referencer

Distanceledelse

"Kurset om Distanceledelse i Århus var en rigtig god dag! Det var dejligt at høre, at andre kursusdeltagere også stod over for de samme udfordringer – både små og store virksomheder. På den måde var det rart med en vis forskellighed blandt kursets deltagere. Dagen gav en rigtig aha-oplevelse, hvor man som deltager blev bekendt med sine faldgruber og fik en udbytterig værktøjskasse."

Birthe Egolm
Leder Bostedet Åhusene

Den Store Sundhedskonference 2015

"Alle oplæg var rigtig gode og hang rigtig godt sammen. Fint med statistik i starten, og så alle de gode og levende indslag fra virkeligheden. Alt i alt en fantastisk inspirerende dag med næsten alle de bedste foredragsholdere i Danmark. Det er sjældent, at man får den mulighed. Det var en meget inspirerende dag. Gode lokaler, god service, alt var i top orden."

Samly Hansen
Kommunikation & Hjælpemidler Esbjerg Kommune

High Performance Team

"En konference, som ved en kombination af teori, praktiske øvelser og ikke mindst underviserens egne erfaringer, giver dig værktøjer til at opbygge et High Performance Team. Værktøjer, der også kan tages med hjem og bruges som inspiration i forbindelse med almindeligt gruppearbejde. En meget engageret underviser var med til at gøre konferencen til en rigtig positiv oplevelse. Kan varmt anbefales."

Hanne Obbekær
Planlægningsleder Scandinavian Tobacco Group

Konflikthåndtering

"Jeg synes konferencen var meget givende. Især den teoretiske gennemgang var både seriøs og krydret med humoristiske eksempler, som gjorde det nemmere at forstå teorien. Selvom brætspillet var temmelig kompliceret at få introduceret, viste det sig at være yderst underholdende og relevant. Det skal helt klart bruges!"

Bertha Mortensen
Laborant & TR Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet

High Performance Team

"High Performance Team (HPT) Konferencen, kan helt klart anbefales for dem som vil og ønsker at arbejde med teams og deres udvikling. Sebastian Nybo formår fra første ord at holde forsamlingen med sig i en rejse af team dynamik og team forståelse. Alt sammen med en professionel og meget sjov forklarings tilgang. Det er sjældent at en heldags konference kan tryllebinde på denne måde. Inden konferencen modtages der litteratur som gennemgås på dagen. Her med anbefalet læsning inden dag, så alle ligesom er klar på dagen og ”på samme side” i forhold til emnet for dagen. Med materialet i hånden, værtøjer og ideer konferencen er man simpelthen klar til at starte når man kommer hjem. Jeg kan og vil derfor gerne anbefale denne konference for alle, ledere og teamcoaches og andre der ønsker en realistisk tilgang til at gøre deres teams High Performance Teams."

Thomas René Hansen
Scrum master og Agile Coach Topdanmark Forsikring A/S

High Performance Team

"Mine forventninger til konferencen ”High Performance Team” blev til fulde indfriet. Sebastian Nybo formår at omsætte teorien til håndgribelig praksis, som er lige til at arbejde videre med, når man kommer hjem."

Hans Jørgen Stenz
Salgsleder Jyske Finans Ekspres

Mindfulness

"I en kompleks verden med mange udfordringer, og hvor der bliver stillet enormt store krav, er det uhyre vigtigt at have fokus på balance og sine inderste værdier. Det er vigtigt at have sig selv med hele vejen igennem. De fleste kender sikkert følelsen af "at have for meget om ørerne". Det kan vi klare i perioder, men hvis disse perioder bliver for langvarige, risikerer vi at komme ud af balance. For at skabe plads til refleksion, er det vigtigt i ny og næ at stoppe op og være mindful, så der skabes plads til at tænke på muligheder i stedet for begrænsninger. At være nærværende i nuet er bestemt med til at blive en smadder god udgave af sig selv. Når én selv er god, er det også nemmere at spille andre gode. Derfor ser jeg mindfulness som en vigtig og givtig kunnen. Som en af foredragsholderne så fint sagde: Det er spændende at blive mindful, når det er stormvejr. Det er netop i 'stormvejr' det er nødvendigt at være mindful, så vi igen finder balancen. Foredraget var super godt med mange vigtige pointer i, hvordan vi på nænsom vis håndterer en hektisk hverdag og stadig formår at finde balancen."

Hanne Bro Odde
Personalekonsulent Sparekassen Thy

Mindfulness

"De to kompetente oplægsholdere havde hver deres tilgang til mindfulness og gav tilsammen en rigtig god introduktion til emnet med forskellige inspirerende øvelser. Der var både interessante pointer at hente for novicer og god inspiration for mere trænede mindfulness udøvere. Efter konferencen er jeg top motiveret for at bruge mindfulness endnu mere både i mit privatliv og i min organisation og føler at jeg har fået nogle gode argumenter og redskaber med hjem til at kunne supportere ledere og kolleger endnu bedre til at performe i et komplekst og globalt arbejdsmiljø."

Mia Louise Rydahl Due
Online Learning Consultant Grundfos Holding A/S

Positiv Psykologi

"Konferencen har været en øjenåbner for mig, hvor stor betydning positiv energi har på en arbejdsplads for både trivsel, arbejdsindsats og i sidste ende resultatet på bundlinjen. På en arbejdsplads fokusere man for ofte på kun det negative og man hører kun hvis noget er gået galt. Man skal også huske at rose hinanden og fortælle en kollega eller medarbejder at man sætter pris på vedkommendes indsats. Dette gælder både mellem ledelse og medarbejdere og medarbejderne imellem. Konferencen har givet mig nogle værtøjer til at jeg bedre kan fokusere på det positive i arbejdsdagen. Jeg kan varmt anbefale konferencen til andre."

Carsten Heuck Jørgensen
Ingeniør Energi- og Udvikling, OBH-GRUPPEN

Positiv Psykologi

"Konferencen "Positiv psykologi" kan varmt anbefales. Det er en yderst inspirerende dag, hvor man får input, der har relevant på jobbet og i private relationer. Samtidig er der på konferencen yderst kompetente og inspirerende undervisere. Alt i alt en fantastisk dag. Alle burde deltage på denne konference."

Annette Søe Jepsen
Landbrugskundechef - souschef Danske Bank

Plads i bestyrelsen

"Plads i bestyrelsen konferencen gav mig gode tips til det at sidde i en bestyrelse. Spændende og relevante oplæg både omkring jura, ansvar, pligter og arbejdsopgaver. Jeg lærte, at knække et regnskab på 5 minutter ved hjælp af nøgletal for LARS F metoden (Likviditet, Aktivitet, Rentabilitet, Soliditet og Faresignaler) og hurtigt danne sig et overblik. En konference, som jeg varmt kan anbefale til andre, uanset hvilken bestyrelse du sidder i."

Lene Nielsen
Bogholder Djurslands Erhvervsråd

Knæk et regnskab

"Konferencen ”Knæk et regnskab” har været såvel inspirerende som lærerigt, og har - via en oplagt foredragsholder - bibragt mig indsigt i bogføringens ædle kunst og til læsning og forståelse af et årsregnskab. Herunder også brugbare nøgletal til analyse af regnskabet. Konferencen var passende suppleret med cases til de enkelte dele. Bestemt en konference som kan anbefales til personer, som ønsker bedre indsigt og forståelse af bl.a. årsregnskabet."

Børge Sonnenborg Nielsen
Direktør S&C Entreprise A/S

Motivation, Drivkraft & Energy Management - Chris MacDonald

"Chris MacDonald var en enormt motiverende taler, der med humor og kendskab til sit publikum kunne fange hele salen. Han var i stand til at skabe gode og relevante metaforer for sine pointer, som gjorde det meget håndgribeligt. Det var en meget inspirerende dag."

Henriette Høj Gharib
Nordisk Marketing Manager Nordisk Film A/S

Motivation, Drivkraft & Energy Management - Chris MacDonald

"Chris MacDonald konferencen, var for mig personlig, overraskende anvendelig på flere niveauer. Med sine imponerende retoriske og performance evner, formåede Chris MacDonald at fastholde mig på kanten af stolen, med spidsede ører og blyant fra start til slut. Et autentisk, ærligt, og både teoretisk og praktisk velfunderet samsurium, af brugbare informationer og værktøjer, til at såvel fastholdelse samt opnåelse af mental ro, balance og glæde. I en verden hvor hverdagen efterhånden kører i et uoverskueligt tempo, burde det være en menneskeret at få adgang til MacDonalds toolbox, så vi alle ville få nemmere adgang til værktøjer som sætter os i stand til at agere og sortere midt i travlheden , så den høje fart ikke ender med at hive tæppet væk under en selv, ens nærmeste, kollegaer eller medarbejdere."

Tania Holm Linke
Kontaktchef DM Partner A/S

Motivation, Drivkraft & Energy Management - Chris MacDonald

"Det var en helt gennemført god dag! Jeg har hørt Chris MacDonald tale om energi og motivation flere gange, og jeg har hver gang fået en masse input med mig hjem. Det er lidt som at få et kærligt men bestemt spark bagi, men ikke bare et spark - også en masse tankevækkende viden og metoder til at komme videre i sit liv - både arbejdsmæssigt og privat. Og så er han utroligt humoristisk og underholdende at høre på - jeg tror, vi grinede mindst 100 gange i løbet af dagen."

Anne Bjerrekær
Museums chef Museum Horsens

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller mangler information, er du altid velkommen til at kontakte HR Forum på telefon 33 13 58 00.

Med venlig hilsen /
Yours sincerely

HR Forum

Sankt Annæ Plads 13, st. th.

1250 København K

Tel.: +45 33 13 58 00

Fax: +45 45 76 71 71

Email: hrforum@hrforum.dk

Program

 

Program København

Kl. 8.00
Morgenmad og networking

Kl. 9.00 Velkommen
Kl. 9.10 Den forebyggende indsats v/Anne Sophie Hensgen
 

En forebyggende indsats er vigtig i forhold til at medberinge sygefravær og kalbe en arbejdsplads præget af høj motivation og arbejdsglæde.
- Måling og statestik over sygefravær
- Den fælles forebyggende indsats mod sygefravær
- Fokus på nærvær og de raske medarbejdere 

Kl. 10.15 Pause
Kl. 10.30 Sygefraværspolitik
 

Arbejdspladsens sygefraværspolitik skal ses som et sæt spilleregler for, hvordan sygefraværsforløbet håndteres i fællesskab. Omsorgen for den sygedomsramte skal gerne være omdrejningspunktet i sygefraværspolitikken.

- Håndtering af sygefravær og opfølgning
- Fastholdelse, delvis raskmelding og andre konkrete tilbud.
 

Kl. 12.00 Frokostbuffet og kaffe
Kl. 13.00 Samtaler om sygefravær
 

Ifølge sygedagpengeloven skal arbejdsgivere senest fire uger efter første sygedag indkaldes til en personlig samtale om, hvordan medarbejderen bedst og mest effektivt kommer tilbage på arbejdet. Samtalen giver gode muligheder for dialog både for medarbejdere og arbejdspladsen.

- Den ligeværdige, respektfulde og fremadrettede tone
- Undgå konkret fokus på helbredet
- Udarbejdelse af handlingsplan for medarbejdern 

 

Kl. 14.30 Pause
Kl. 14.45

Sygefraværets konsekventer

 

Sygefravær kan have en række konsekvenser for både medarbejderen og virksomheden som helhed. Begge aktører skal derfor på banen, så de sammen skaber et arbejdsmiljø præget af trivsel og lavt sygefravær.

- Fravær som barometer
- De økonomiske konsekvenser for medarbejderen og virksomheden

Kl. 16.00 Tak for i dag
   


Program Århus

Kl. 8.00

 

 


Morgenmad og networking

Kl. 9.00 Velkommen
Kl. 9.10 Arbejdsgiverens ansvar/pligter v/Berit Sander
 

En arbejdsgiver er pålagt en række pligter og hensyn for at sikre, at sine medarbejdere er ansat under optimale og gode vilkår. Oplægget vil derfor gennemgå arbejdsgiverens pligter før, under og efter, at fravær grundet sygdom optræder.

Kl. 10.15 Pause
Kl. 10.30 Dat om sygefravær - fra antagelser til fakta
 

- Hvor syge er vi - i Danmark og andre lande?
- Hvor finder vi sygefravær - og hvad betyder det for arbejdspladsen?
- Hvilke årsager ligger der til grund for sygefravær - hvad siger statistikkerne?

 

Kl. 12.00 Frokostbuffet og kaffe
Kl. 13.00 En væsentlig faktor til sygefravær - Stress v/ Berit Sander
 

- Hvad er stress, hvad skaber den, og hvad gør vi, når den har meldt sig?
- Gode råd: Tilbage efter sygemeldingen

 

Kl. 14.30 Pause
Kl. 14.45

En case: Forbyggelse - hvordan skaber vi en robust organisation med folk, der trives

 

Præsentation af en konkret virksomheds arbejde med at styrke trivslen og arbejdsglæden og dermed mindske sygefravær.

- Hvad, hvorfor og hvordan? 
- Generelt: Om trivsel som forebyggelse af sygefravær

Kl. 16.00 Tak for i dag
   
Tilmelding kan ske ved at udfylde formularen nedenfor eller ved direkte kontakt til HR Forum.

Tilmelding

1Lokation og Dato
2Dine informationer
  • Jeg har læst og accepteret betingelserne*

To top